Manastirea Brancoveanu

Image

Manastirea Brancoveanu

Mânastirea este situata la poalele muntilor Fagaras într-un cadru natural deosebit. Se poate considera pe buna dreptate ca ne aflam "pe-un picor de plai pe-o gura de rai" în preajma sa. Aer curat si proaspat, liniste întrerupta doar de ciripitul pasarelelor sau de glasul celor dimprejur. Izvoare repezi de munte, paduri cu arbori multiseculari contribuie la crearea unei atmosfere de basm în oricare dintre cele patru anotimpuri.

Mai multe detalii https://www.youtube.com/watch?v=Zrar9SZKwb8

Chilia Parintelui Arsenie Boca

Chilia Parintelui Arsenie Boca

Ca o mărturie a miracolelor înfăptuite de părintele Arsenie Boca, chilia acestuia de pe creasta munţilor Făgăraş a rămas şi până astăzi un loc de pelerinaj. Săpată în stânca muntelui, deasupra unei prăpastii adânci de peste o sută de metri, altarul părintelui pare că pluteşte la graniţa dintre cer şi pământ. În amintirea Sfântului Ardealului, credincioşii aduc flori, aprind lumânări şi se roagă la chilia din sălbăticie.

Image

Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Image

Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Izvorul Parintelui Arsenie Boca este unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea Manastirii Brancoveanu, Sambata de Sus.

Mirunica SPA Center

Mirunica SPA Center

Centrul SPA Mirunica va invita sa intrati intr-o atmosfera relaxanta si armonioasa. Piscina interioara incalzita si sauna uscata, masaj.
Image

Herghelia

Image

Herghelia

In Țara Făgărașului, în localitatea Sâmbăta de Jos veți întâlni un loc din care cu greu vă veți mai desprinde. Herghelia de la Sâmbăta de Jos, singura din România unde sunt crescuți renumiții cai din rasa lipitani, una dintre cele mai nobile rase europene.

Aventura Park

Aventura Park

Aventura Parc Dragus este amplasat la 24 de km de municipiul Fagaras, la 8 km est de Orasul Victoria si doar 1 km de Manastirea Sambata de Sus. Accesul se face pe E68 DN1 dinspre Fagaras spre Sibiu. La Sambata de jos se face stanga pe DJ 105 B si se urmeaza indicatoarele "Manastirea Brancoveanu" (aprox. 10 km) dupa care urmati indicatoarele "Aventura Parc Dragus" (aprox. 1 km). Parcul este situat in imediata apropiere a "Partiei de ski Dragus"
Image

Protap si foc de tabara

Image

Protap si foc de tabara

După o zi plină de adrenalină, ce poate fi mai relaxant decât să petreci o seară specială în jurul unui foc de tabără impresionant? Petrecerea continuă în aer liber, cu muzică pe toate gusturile și dans în jurul focului de tabără.

Meniul este unul bogat, menit să potolească foamea tuturor celor care au participant, mai mult sau mai puțin, la activitățile în aer liber din timpul zilei: Purcelus sau Miel la protap, aperitive ( platouri cu brânză de la stana, cârnați uscați, slănină și tobă,chiftelute, muchiulet afumat, roșii, castraveți și ceapă), preparate barbecue (cartofi copți, mici, ceafă, cotlet, copănele și aripioare), tarte cu fructe, placinta casei și băutură tradițională .Totul pentru un final de zi minunat!